E-mail: sskranjcevic@carnet.hr

Izjava o pristupačnosti

Vrlo smo ponosni što vam možemo predstaviti prvu sustavne web-stranice o jednom hrvatskom velikanu. Cinimo to koristeci se najboljim odlikama novih tehnologija koje doista otvaraju mogucnost da se Kranjcevicev život sagleda s novom kvalitetom koja se ocituje na više razina i zahvaca cjelokupni opseg multimedije.

Tako sada Silviju možemo prici još korak bliže: citajuci njegove stihove iz rukopisa, slušajuci glasovite dijelove ostavštine u izvedbi vrhunskih dramskih umjetnika, gledajuci brojne video zapise vezane za njegov život i rad, pratiti onodobne tiskovine koje se o Silviju pisale, i citati strucne komentare relevantnih komentatora Kranjcevicevih djela, razasutih u mnoštvu clanaka o Silviju, koji su predstavljeni u dosad nasustavnijoj bibliografiji.

Primijenjujuci ideju prema kojoj se život jednog covjeka može doista razumjeti u suzvucju sa životima njegovih najbližih, predstavljamo ostavštinu obitelji Kranjcevic kroz koju se ocituje kako su Silvija vidjele oci koje su ga najviše voljele: to je možda najvidljivije u pismima Silvijeve supruge Ele, ciju ostavštinu u ovom opsegu po prvi put iznosimo na svjetlo dana.

Predajuci ove stranice kulturnoj i sveukupnoj hrvatskoj javnosti, izražavamo želju da se one TRAJNO DOVRŠAVAJU I USAVRŠAVAJU. S tim ciljem ustanovljenja trajnog mjesta za razgovor o Kranjcevicu pozivamo sve koji osjecaju da bi mogli obogatiti sadržaj ovih stranica svojim znanjem i razmišljanjem, od školaraca do znanstvenika da nam želju te trajnosti pomognu odjelotvoriti.


mr. sc. Daniel Mišein
voditelj projekta i CARNet